Kirkkonummi

Teikarsaaren muistokivi

Teikarsaaren taistelijoiden muistokivi on Kirkkonummella Porkkalan varuskunna Upinniemessä paraatikentän vieressä. Teikarsaaren kivessä on kaksi pronssilaattaa, joissa toisessa on talousneuvos Dan von Weissenbergin suunnittelema teikarilaisten asevelimerkki ja toisessa teksti: ”Teikarsaaren taistelussa Isänmaalle kaikkensa antaneiden muistoksi pystyttivät tämän patsaan Vaasan Rannikkojääkäripataljoona, Teikarin taistelijat ja Rannikkojääkärikilta.”

 

Rannikkojääkäripataljoonan Perinneyhdistys paljasti 7.7.1994 Teikarsaaren Mäkikalliolle luonnonkiveen kiinnitetyn taisteluiden muistolaatan. Teksti: ”Kunniaosoitus urheille Teikarin taistelijoille. Aseveljet ja asukkaat.” - Toteutuksesta vastasi Teikarin taistelija Viljo Aroniemi. – Teikarsaari on Neuvostoliitolle 1944 luovutetulla alueella Viipurinlahdella noin 10 km Uuraasta länteen.

Porkkalan vuokra-alueen hautausmaa

Porkkalan vuokrakauden hautausmaa, Kolsarby (Upinniementie 225). Porkkalan vuokra-aikana kuolleiden sotilaiden ja siviilihenkilöiden muistomerkki ja hautausmaa. Käyntiohje: Hangontieltä (kt 51) Upinniementietä (yt 1191) noin 2,3 km etelään tien länsipuolella.

 

 

Tammenlehvän Perinneliitto

14.5.200924.4.2009 avattu muistomerkkitiedosto...