Muistomerkit

Näille sivuille kootaan tietoja Suomen vuosina 1939 -1945 käymien sotien muistomerkeistä ja muistolaatoista, jotka olemassaolollaan kertovat jälkipolville sadoista tuon aikakauden henkilöistä, joukoista ja tapahtumista.

Nyt avatun tiedoston keskeisenä lähteenä on ollut matkailuneuvos Antero Tuomiston vuonna 1998 julkaisema teos ”Suomalaiset sotamuistomerkit”. Olemme näin halunneet noudattaa tekijän esittämää toivomusta koottujen tietojen saamisesta internetiin sotiemme muiston tallentamiseksi ja siirtämiseksi kansalaisten käyttöön. Valokuvia ja tietoja on saatu myös veteraaniyhteisöiltä sekä useilta yksityisiltä henkilöiltä, joista erityisesti ansaitsee tulla mainituksi merkittävän kuva- ja tietoaineiston koonnut Raimo Soini. Sankarihautausmaiden muistomerkkien osalta Kirkkohallituksen ja seurakuntien apu on ollut korvaamatonta.

Muistomerkkitiedoston täydentäminen on jatkuvaa työtä. Täydentäviä ja uusia tietoja muistomerkkien sijainnista, suunnittelijoista, pystyttäjistä, paljastamisen ajankohdasta ja ylläpitäjistä voi lähettää Tammenlehvän Perinneliiton toimistoon joko postitse tai sähköpostina. Muistomerkkien kuvat tulisi mieluiten lähettää digitaalisina.

Tammenlehvän Perinneliitto

14.5.200924.4.2009 avattu muistomerkkitiedosto...